Emelie Matkala Nylander

Emelie Matkala Nylander

Regional Verksamhetsansvarig Migration – Sverigeprogrammet

Hej! Jag heter Emelie och jobbar som regionalt verksamhetsansvarig inom området barn i migration. Jag utgår från Umeå och jobbar också på närliggande orter.

Innan jag började på Rädda Barnen har jag jobbat både kommunalt och i andra civilsamhällesorganisationer med frågor som främst rör migration, integration och mänskliga rättigheter. Min utbildning är just inom mänskliga rättigheter och i tillägg till detta har jag varit engagerad i många olika organisationer som bidrar till en förbättrad situation för mänskliga rättigheter och bättre förutsättningar för integration.

Vad gör en i rollen som verksamhetsansvarig?
Jag har en övergripande stöttande och utvecklande roll inom programområdet i norra Sverige och jag arbetar mycket med mina kollegor som arbetar i projekt på olika orter runt om i regionen. Konkret innebär det bland annat att skriva projektansökningar, ha kontakt med samarbetspartners, utveckla verksamhet och driva processer för förändring.

Det bästa med mitt jobb är att rollen är så bred och innehåller så varierande arbetsuppgifter. Jag får jobba med väldigt kompetenta kollegor som driver frågor som både de och jag brinner för – det är otroligt inspirerande!

emelie.matkala.nylander@rb.se

08-698 92 38

Jobbar du redan på Rädda Barnen?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@rb.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor