Hej Alan, du jobbar som Deputy Humanitarian director på Rädda Barnen. Vem är du och vad har du för bakgrund? 
Jag blev ideellt engagerad redan vid 16-års åldern inom den svenska fredsrörelsen. Sedan dess har jag jobbat med bistånds- och utvecklingsprojekt i Sverige, men till en stor del utomlands, på Balkan, i Afrika och Mellanöstern bland annat. Jag har jobbat i flyktingläger i Jordanien, programchef i Zimbabwe och nu som biträdande humanitär chef med ansvar för våra akuta katastrofinsatser för barn i olika delar av världen.

 

Vad gör du på Rädda Barnen? 
På den humanitära sektionen inom Rädda Barnen jobbar vi med att ta fram projekt, mobilisera resurser och kvalitetssäkra insatser för barn i kris och konfliktsituationer. Det kan handla om hur man förser barn och vuxna med mat, vatten eller medicin efter en tyfon eller ordna skydd och utbildning för barn som flyr från krig. Ungefär hälften av all Rädda Barnens verksamhet är riktad mot barn i katastrofområden och vi lägger ned mycket tid på att söka pengar till insatser som räddar liv och lindrar nöd samt se till att de pengarna vi får in används på bästa möjliga sätt.

 

Vad tycker du är mest spännande med ditt jobb?
Bland det mest spännande jag gör är att jobba med kollegor från olika avdelningar,exempelvis tematiska experter, kommunikationsspecialister och projekthandläggare för att nå helhetslösningar för barn i nöd. Jag lär mig väldigt mycket med varje ny insats och hämtar mycket energi och inspiration från mina engagerade kollegor.

alan.frisk@rb.se

Jobbar du redan på Rädda Barnen?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@rb.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor